Monday, October 16, 2006



(Refection from the above two video clips: betapa murninya nilai keikhlasan kasih sayang biar apapun taraf kehidupan di dunia ini)

Ramadhan (terlalu cepat berlalu) akan meninggalkan kita dalam beberapa hari lagi. Semuga kita diberi peluang untuk bersamanya lagi di tahun hadapan.

Syawal pula akan menjelma dan akan disambut dengan kegembiraan. Bermaaf-maafan, kunjung mengunjung..mengiratkan sirratulrahim sesama kita.

(Masing-masing dah dok plan balik kampung, tutup kedai kueh, pasang langsir baru dan macam-macam lagi.)

Begitulah ianya silih berganti tahun demi tahun.

Untuk semua, diucapkan SELAMAT HARI RAYA walau dimana anda berada. Semuga ianya memberi kegembiraan disamping keluarga and rakan taulan yang disayangi.

Kalau ada salah dan silap jangan disimpan didalam hati. POHON AMPUN & MAAF SEIKLAS HATI.

Yang nak balik kampung jauh ataupun dekat...BERHATI-HATI DIJALAN RAYA.
Yang pakai pilot...semuga anda sentiasa tersenyum dalam penerbangan...menanti detik pertemuan dengan yang tersayang.
Yang tak dapat balik beraya bersama keluarga kali ini, jangan sedih-sedih sangat..Kawan rakan kan ramai...

Semuga persahabatan yang murni terus berkekalan. Panjang umur kita jumpa lagi...


Keep smiling, laughing and loving...


Salam sayang dari
Anggerik merah
Oct 16, 2006

pssstt...dah tua - tua boleh dapat duit raya lagi ka?..:-). Errr..baju raya tak kesah sebab boleh recycle lagi. Yang lama pun masih nampak baru..sebab pakai setahun 2 kali saja:-)

18 comments:

Malayman said...

Angg. Merak,

Selamat hari raya , walau di mana anda berada. first time tulih, walaupun dah melawat blog you banyak kali dah.. you yg introduced kat, you tube.

Semoga you mendapat aper yang dipohon dan dihajati pada Ramadan ini.

Wassalam.

anggerik merah said...

Malayman,

Salam perkenalan. Selamat hari raya untuk anda jugak..

Siapa yang saya introduce u tube?

Ordinary Superhero said...

Dear AM, Salam Aidilfitri. Pohon maaf jika ada tersilap kata terkasar bahasa. Semoga kita semua diberi kesempatan Ramadahn sekali lagi di tahun hadapan. InsyaAllah.

simah said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri..

Maaf Zahir dan Batin..

U dah poskan duit raya for ur lil man? *hugs*

Anonymous said...

.

selamat hari raya to you too....

dudaesimboyo

.

malayman said...

AM,

Lagu Cherish dari Kul and the Kumpulan..
Memang suka main lagu tu time dulu-dulu.. tahun 80an kut..

Thanks again.

Bila tengok lirik lagu AM - Mazuin yang u nyanyi, tak teringat macamana lagu tu, suara Mazuin time tu mesti sedap.

anggerik merah said...

OSH,
Selamat hari ray to you & family. Sama-sama bermaafan. Berhati-hati driving!

---
simah,
selamat hari raya to you & family. Sama-sama maaf. Looking forward for yr story on raya celebration in Turkey.

Lupa pasal duit raya. But shirt & DVD ada lah kirim.

HUGGGGGG back

----

Dudae,

selamat hari ray to you & family.
-----

Malayman,

Yes, Cherish---beautiful song.

Anggerik Merah song tu masa kecik2 dulu. School singing competition. A high tune song suitable for competition. Cannot remember who chose that song for me. Rasanya cikgu kut. Isshhh...itu cerita lama..Mazuin masih muda lagi masa tu. La ni dah tak tau macam mana rupa dia. Masa tu kumpulan dia (tak ingat nama) sangat famous lah.

Malayman..U ada blog ka? Boleh kongsi story & kenal2. Orang kampung saya ka?

Count Byron said...

Selamat Hari Raya AM, semoga Ramadhan yang berlalu memberi pengajaran dan kenangan untuk kita lebih berusaha di ramadhan2 akan datang.
May you have a sweet raya di peantauan. Keep your cool.. and focus on your success. It will surely roll off the oven..very, very nicely.

Selamat Hari Raya dari Count & Countess

sya said...

AM

SALAM AIDILFITRI DARI KAK SYA .. MOGA SENTIASA DI BAWAH LINDUNGAN ALLAH HENDAKNYA..

MAAF ZAHIR BATIN

anggerik merah said...

Count,

Salam Aidilfitri to you and your beloved family.

Thanks for your endless motivating words...as always very inspiring.

-------

Kak Sya,

same to you. Salam aidil fitri to you and anak2.

AuntyN said...

Anggerik, Salam Aidilfitri dari sini untuk Anggerik yang jauh di perantauan.

Sabarlah, semestinya akan berbaloi semua pengorbanan tu nanti, InsyaAllah.

Maaf zahir bathin jika ada yang terusik dari penulisan AuntyN.

Nong said...

AM,
Selamat Hari Raya Eidil-fitri. Maaf Zahir & Batin.

May you be blessed with happiness and perseverence always. Take care...

anggerik merah said...

Auntyn,

Thanks for inspiring wishes.

Salam eidilfitri to you and family.

------

Kak Nong,

Salam eidilfitri to you and family too. You take care.

Ajzie said...

salam
selamat hari raya..sama lah iklan dari petronas tuh..Minta maaf jika ada terkasar bahasa dan terkasar kata.

Salam Aildilfitri dari Ajzie

maklang said...

AM:

Selamat Hari Raya jugak...

Masak rendang berapa kilo tahun ni?

Take care...

Love,

Maklang

ruby said...

My dearest Anggerek Merah,

Here's wishing you
SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI
MAAF ZAHIR BATIN

I wish to thank you for being your sweet and kind self and being such a lovely company in this cyberworld. Thank you my dear and God Bless. Do keep in touch walau masa cuti ni. I will be hitting the keyboards still..he he. Take care my dear.

bunga rampai said...

Salam AM,

Selamat Hari Raya Aidilfitri. Moga kegembiraan AM di Hari Raya menggembirakan insan lain juga.

Maaf zahir dan batin :)

anggerik merah said...

Ajzie,

salam aidilfitri to you and family. Do enjoy every moment of it. Take care.

----

Maklang,

Rendang..ermm...makan kat rumah kawan2 saja. Tak sempat nak buat sebab nak berpindah randah pulak.

Dah siap promote blog maklang for recepi kueh raya yang sedap2.

You take care. Selamat balik kampung.

Love, AM

---

Kak Ruby,

you never fail to inspire me in everthing. Thanks Kak Ruby! Do enjoy yr raya celebration with your loved one.
You take care too..

Love from a distance..

---

Bunga rampai,

Salam aidil fitri.
Semuga kegembiraan & kebahagiaan sentiasa milik mu jua.