Tuesday, September 27, 2005

Addicted blog reader and blogger..

Mula2 sampai office buka PC…tangan gatal nak baca blog orang…Lepas tu teringat kerja…lari pi lab settle experiment. Masuk office duduk…belum apa2 dok pi blog dulu..Baca blog 1 jam, buat kerja 20 minutes…lepas habis kerja sambung blog lagi 1 jam… hehehe…blog blog blog…banyak baca cerita orang daripada buat cerita sendiri…Lepas siap aje satu kerja…konon nye nak reward diri lah…pi baca blog lagiiiii.. ape nak jadi daaaaaa

Me with my addicted habit..

11 comments:

AuntyN said...

If you have been reading my archive you will know teramat lah susah nak keluarkan diri dari ketagih blogging ni. hehehe

EM&EM said...

Mmm.. lepas ni ada yang kena ambil cold turkey treatment, (refering to myselflah).

anggerik merah said...

Guess what.. auntyn & EM, I m now tengah lunch kat depan PC. Malas nak pi kithen the other building. Agak sejuk kat luar tu... and reading blog. Memang betui tu auntyn. ketagih sangat...hai apa nak jadi dengan my thesis nie ye...tak pe lepas makn janji sambung my work balik..hehehe

AdieJin said...

kalau siapa tak nak ketagih blog, adiejin ada Mantra dia..tapi tak leh bagi kat sini, nanti auntyN ngan AuntyYAn cakap mantra tu untuk pikat anak dara orang..ish..asyik kena fitnah jer Adiejin

anggerik merah said...

Jin,
peturun la mantra apa2 yang ada pasal ketagih blog nie..specification: nak mantra yang buka blog after office hr and malam only.
Hari nie sampai saja office dah gatal tangan.....

Mantra pikat anak dara orang tu kena bagi pada orang lain yg perlukan spec tu..Put the other way around...jgn anggap fitnah but it is yr natural skill lahhhh. hahaha..

Queen Of The House said...

It must be catching. I pun baru je start my blog (although have been reading others' long before that). Bila tak ada kerja, tengok blog/bloghop. Bila ada kerja, pretend dok buat kerja sambil curi2 tengok blog. All the while in the head ideas are forming .... apa nak tulis? apa lagi nak tulis??? Pretty soon, must sign up for Bloggers Anonymous, I think.

anggerik merah said...

hi QOTH, thanks for stopping by. Visited your blog and will go again.

You are right ada kerja ke tak ade keja ke mesti nak gak bloghop.

Felt that the world is so small yet very huge..

Kak Teh said...

actually, kak teh ni in between paragraphs dah berapa blog dah melompat. paragraphs tak jugak bertambah! i thinkblogspot kena limit to five bloghops per day...macam tu kita boleh disiplin diri.

AuntyN said...

Pi buat kerja, buat kerja semua. Ni apa ni dok asyik blogging saja ni. *sambil ketu meja dengan rotan* Tu si Jin tu merayap pulak tu, entah apa mantra nak bagi pulak tu. Percayalah kat dia tu mesti mantra memikat tu hehehe

Kak Teh, pi balik perabih D tu, isyy awat keteghaq sangat ni hehehe.

Kena ada orang buat camni baru boleh hilang ketagih tu. heheheh

AdieJin said...

ish ish ish...anggerik jgn dok dengar auntyN tu..amboi, dok kata jin nak memikat..Jin dok merayap cari banah buat pilem ler..

anggerik merah said...

KT, auntyn,Jin..hehehe..ketagih punya pasai!!....haaaa auntyn keluaq rotan dah...

Semalam merayap lagi kat blog actors and actress to be yang belum dikenali..like jokontan dan lain2..terbayangkan macamana gak nye script movie tu..sebab macam2 kisah dunia nie..

Kisah sendiri, title dah banyak tulih tapi isinya tak ada masa nak tulih.. sibuk sangat. Kalau boleh tulih masa mandi save time skit. Bila dah pi office nak fikir pasal microwave frequency, conductivity, spectroscopy dan yang seangkatan dgn nye. Tapi tengah2 dok fikir projest tu masih ada selingan dalam otak pasal cerita yg dipaparkan oleh bloggers. Analysis pasal reality hidup nie menjadi part of thinking..