Tuesday, October 18, 2005

Part 6.... perpisahan

Aku berfikir panjang pasal future investment. Bekerja swasta tak ada pencen. Aku cuma mengharapkan EPF untuk hari tua. Aku pun buat decision to invest. Kalau aku tak invest pun duit aku habis macam tu saja. Tambah kalau aku stress lagi banyak duit aku habis shopping unnecessarily.

Aku pun call N, bagitau nak jumpa dia kat tempat yang sama to get the paper work ready the night before flying back. My meeting with him this time was mainly for business. Again we met at the same place. This time, aku ajak N naik kereta aku...so aku in control of the situation. Kami pergi kat kedai mamak dekat rumah aku. Aku beritahu N yang aku tak ada banyak masa sebab aku belum pack barang dan aku kena keluar ke airport awal pagi esok to catch the flight.

We get down to filling-up the form.

Sambil tersenyum dan pandang kat aku,

N: " AM, you look different in your IC. Nampak berisi. Tak macam sekarang.."

Aku: "Yes, that was me before..."

Selepas selesai isi form yang panjang berjela...

Aku:" N, you are really out of your mind to offer your money first for my investment. I don't know why and I am not going to accept it..". N diam saja...

N:" AM, you nak invest nie you nak tolong I ke??...Kalau ya memnag nie rezeki anak2 I lah..."

Aku diam seketika...

Aku: " Actually I memang plan nak invest my money..If I did not see you I will still invest thru my friend...". That is partly thru, but I do not want to give the impression that kesian is one of the factor. It is mainly the trust that I have on him..

N:" AM, whether you decide to do investment or not, this present is yours..."

Aku: " Apa ni N??"

N:" Open it...and see what is inside..it is for you to keep"

Aku: " Wow...it is nice...but you don't have to give this to me...Thanks a lot.."

Kami minum sambil berborak. Tapi malam nie aku nampak N agak mengelabah sikit. Tak tahu apa kena dengan dia. Aku biasa saja..

Setelah ketiga kali aku jumpa N...sekarang aku dapat open-up to him the reason of my investment..N tak terkata apa-apa bila aku cerita dekat dia just part of my life challenges. Dia dengar saja apa yang aku cerita...Aku dapat rasakan N mungkin terperanjat melihat the other strong character of me. Aku beritahu N yang aku akan confirm samaada aku akan proceed with this investment later. At least the form has being signed and he has all my detail to proceed further once I had made my final decision.

Time to say good bye is always the hardest part. Sampai ke tempat kami mula jumpa...again both are speachless..kaku macam batu lagi...N pandang aku dan aku pandang N..

Sebelum keluar kereta, N berkata.."AM, I will miss you a lot...".

Dalam hati aku berkata..."please N get out of my car ...and don't make it difficult to say good bye again..After all we are just "friend" ...we meet and we say good bye..."

Aku senyum dan beredar dari situ...Aku tak pasti bila lagi dapat berjumpa dengan N...mungkin ini adalah kali terakhir...Setiap pertemuan ada perpisahan...

9 comments:

atn said...

baru catch up with yr entries after coming back from that canference. I am sure there will be part 7 kan?

AdieJin said...

HURRYYYY part 7..lepas ni AM pandu kereta laju, terlangggar bontot kereta wong ah beng, jatuh cinta ngan wong ah beng .. cepat cepat tak sabar

anggerik merah said...

Atn,
finished writing since last 2 weeks and wait to be published. The case was closed long ago.

Jin...
you can make fun as you wish..because I believe people have their own right to interpret whatever they wish.. and read whatever they like or don't like..

FYI, I am not the type of person who fall in love easily & without a good reason with whoever I bump into although my career world full of man around. I know from the start that I have to be "thick skin" to reveal this kind of story. I swallow and go on!!!

Wong Ah Beng said...

Mengikut undang-undang tlaffik malaysia, keleta yang melanggar montot keleta di hadapan adalah pesalah.

Oleh itu, sapa tadi langgar montot keleta wa??.. sila bayar gantilugi..

Apa maciam mau settle?
Kautim sini ka mau pegi balai celita?

>:(

p/s: I'll b back for Part Se7en..

AdieJin said...

AM..not making fun of you..intention was to cheer u up. Sorry if it was misinterpreted. Guess i deserved teh tell off.

anggerik merah said...

Wong aaaa....

Haiya, lu punya muntut keleta manyak lumbut ooo..itu macam kereta bikin sendili ka??

Hahaha...sesah jugak nak tulih bahasa wong nie..


AJ,...
0 - 0. No hard feeling! Sorry, I am bit offended..let's cheer up!

RojakBuah said...

Come AM....bestkan lagu Berhenti Berharap....study mcm mana AM?

anggerik merah said...

RB...study tu ada masa timbul ada masa tenggelam ikut mood gak!...nie nak kena mintak rotan from Auntie Yan jugak lah...and mantra from AJ..

RojakBuah said...

hahaa...dh bosar pun nk kena rotan lagi....AN boleh bg kot...kan gitu Mama...heheee